SZEG ARCHITECTS

2016. július 8., péntek

Sukorói családiház terve

         Egy ismerősnek tervezzük az alábbi házat Sukoróra. Kérése volt hogy Balaton felvidéki hangulatot adjunk a tömegnek, jelenleg a vázlattervezés zajlik. A ház bruttó 120nm alapterületű, földszint- pince- tetőteres. Hagyományos tektonikai elemekkel de szabad belső téri elosztásban született meg több verzió.
         A középkorban Sukoró Pákozd után a környék meghatározó települése volt. Első fennmaradt írásos említése 1632-ből származik, amikor is egy egyházi összeírás szerint református prédikátora volt. Legrégebbi, mára már elveszett pecsétje azonban 1623-as keltezésű lehetett.
        Római katolikus templomát a 17. században emelték. Az 1848–49-es forradalom és szabadságharc során a pákozdi csata előtti főhaditanács színhelye Sukoró volt. 1861 után, a Déli Vasút elkészültével Sukoró sokat veszít addigi jelentőségéből a növekvő déli parti Gárdonnyal szemben. Ismételt fejlődésnek csak az 1990-es évek második felében indult a község.
          A település Fejér megye leggyorsabban fejlődő települése, egyre több német és holland keresi fel ingatlanszerzés céljából. Nagy arányú továbbá a vállalkozók száma is a településen. (Wikipedia)












 Tervezők: Török Ádám, Szilágyi Szabolcs       2016. október

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése