SZEG ARCHITECTS

2020. április 8., szerda

A Miskolc-Belvárosi Református Parókia tervezési és kivitelezési munkái

Miskolci építész tanulóéveim alatt Rudolf Mihály DLA építész és műtermében, a Hadas Építészműtermen keresztül kerültem kapcsolatba a Miskolc Belvárosi Református Parókiával és Szabó Sándor Vezető lelkész Úrral.

A Hadas műteremben Rudolf Mihály irányításával már terveztem egy csillárt, ami most a Kossuth utcai Kakasos református templomot ékesíti.





A csilláron a négy evangélista: Máté angyal, Márk szárnyas oroszlán, Lukács bika, János sas képében jelenik meg.

Készültek míves falikarok is, a puritánság és a rangos megjelenés egyaránt lényeges szempont volt.



Ezután kért fel Szabó Sándor Lelkész Úr további fás munkákra, mint a lelkészlak bejáratának világításának elkészítésére és hálószobai könyvszekrényének kivitelezésére.

Nagyrészt a HADAS Építész Kft. tervei nyomán és stílusjegyeiben készültek el Miskolc Belvárosi Református Parókia bejáratának tervei és maga a bejárat is. Ehhez mi hozzáadtunk részleteket, gyártmányterveket és "némi" szakmai fizikai munkát.  A nehéz fejlesztőmunka tehát összetett és aprólékos részlet- és gyártmánytervezési, valamint villanyszerelési munkával egészült ki. A 3 napos  helyszíni szerelés alatt került be az alább látható tokborítás, világítópanel, és boltíves szekrény. 









A bejárat és világítópanel a Hadas Kft.  és a SZEG Építészműhely tervei szerint






A belső beépített szekrény és a SZEG Építészműhely tervei szerint.

Most a Nyilas Misi Református Közösségi ház belső tölgyfa kocka burkolatának cseréje zajlik.
2400 db fakockát vágtunk és ragasztunk elasztikus ragasztóval. Közben az igen makacs és nedves keményfa idomul az aljzathoz, a ragasztás miatt csak zabolázva reped és szárad.







Köszönet Szabó Sándor lelkipásztornak és Csögör Orsolya lelkésznek a segítségért, Víg Balázs kollégámnak és barátomnak a felületességet nem ismerő kézművességért.

Megbízó:
Miskolc Belvárosi Református Egyházközség, Nyilas Misi Alapítvány
Szabó Sándor vezető lelkipásztor

Tervező:
Hadas Építész Kft.:       Rudolf Mihály DLA és munkatársai
SZEG Építészműhely:  Szilágyi Szabolcs

Kivitelezők:
White Wood Kft.       :    Fehér György
SZEG Építészműhely:   Szilágyi Szabolcs, Víg Balázs


2020.04.08.

1 megjegyzés:

  1. Артур Борис vagyok, az Orosz Köztársaság lakója / állampolgára. 52 éves vagyok, vállalkozó / üzletember. Egyszer nehézségeim voltak a projektem / vállalkozásom finanszírozásában, ha nem egy jó barátom, aki bemutatott Benjamin Lee úrnak, hogy kapjon egy 250 000 USD értékű hitelt a cégétől. Amikor kapcsolatba léptem velük, mindössze öt munkanapra volt szükség ahhoz, hogy a hitelezési folyamatom elkészüljön és a számlámra kerüljön. Még rossz hitelelőzmények mellett is kínálják Önnek szolgáltatását. Emellett mindenféle kölcsönt kínálnak, például üzleti hiteleket, lakáshiteleket, személyi kölcsönöket, autókölcsönöket. Nem tudom, hogyan köszönjem meg nekik, amit értem tettek, de Isten megjutalmazza őket dicsőségében gazdagsága szerint. Ha sürgős pénzügyi segítségre van szüksége, vegye fel velük a kapcsolatot ma e-mailben: 247officedept@gmail.com WhatsApp információ ... + 1-989-394-3740

    VálaszTörlés