SZEG ARCHITECTS

2013. június 4., kedd

Gyáli zenészcsalád háza

Szilágyi Szabolcs:  Gyáli zenészcsalád háza


2012 telén egy kőműves barátom lévén kaptam e megbízást egy gyáli családtól. A kérés az volt, hogy bővítsem a lakóházat a kert felé egy olyan lapos tetős próbaszobával, mely teret enged az egyik gyermek zenei tehetségének, 3 billentyűs hangszernek, és zengő hangzásuknak. Követelmény volt a jó akusztikai szigetelés, a külső hangok bejutásának és a hangszerhangok házba jutásának megakadályozása, a szükséges klíma, és fűtés zajmentes biztosítása.

                A bővítmény tetején egy tetőterasz építésére adódott lehetőség. Ezt én eleinte a tetőidom acél vázszerkezettel és árnyékoló rendszerrel való folytatásával szerettem volna megoldani, de az anyagi lehetőségek csak szerényebb, egyszerűbb és hagyományosabb tetőterasz építést tudták fedezni. Azonban így is tudtunk egy kis jacuzzit tenni az adódó teraszra, s a tetőtéri szobákba is több fény juthat a nagy üvegajtókon, mint eddig. A 80-as években épült ház így karakteresebbé válhatott.



A pianist’s house in Gyál

               

In winter of 2012 I had got a charge to architect design by bricklayer friend for a pianist family in Gyál (near to Budapest). The request that was to enlargement their family house with an acoustical pianist room, which gives place for the talented children, three pianos, and theirs resonant sonorities. Requirement was the good acoustical insulation, which stop to come in the outside voices, and stop the piano’s voices get into the living place. I had to solve to route the sound-proof climate control, and heating technology.

                The roof of this appendage we could build a terrace. At first I want to supplement the old roof with a metal framework shading mat, but we could shape just the simpler and more traditional terrace because of exchequer at the end. Despite of this we could give level of the building with a jacuzzi of the new terrace and big glass doors of the lofts.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése